Nedelja 02.07.2017.
11:23
Vestionline

"Ne postoji ozbiljnija teroristička pretnja za Srbiju"

Tanjug
SAJ pokazao visoku taktičku spremnost


- Građani treba da znaju da je bezbednosni sistem zemlje uvek aktivan. MUP danonoćno radi na tome da bude spreman u svim sredinama i na svakoj tački Srbije da odgovori na svaki izazov, od borbe protiv organizovanog kriminala do terorističkih dejstava - rekao je Stefanović, ponavljajući da ne postoji ozbiljnija teroristička pretnja za Srbiju.

On je istakao da se bez obzira na to radi intenzivno kako bi takva situacija i ostala i da bi građani mogli da budu potpuno spokojni.

Ministar je najavio da će za SAJ kao i za druge jedinice tokom ove godine biti nabavljena nova oklopna vozila domaće proizvodnje.

Prema njegovim rečima, tokom ove godine, radiće se i na nabavci nove opreme i uniformi za SAJ, kako bi ona bila najbolje opremljena, obučena i spremna za sve odgovore.

- Mogu da kažem iz dosadašnjeg iskustva da nije bilo zadataka koji je bio njima dat, a da ga nisu rešili, pogotovo kada se radi o najosetljivijim kriznim situacijama - rekao je Stefanović.

On je rekao da se danas na aerodromu mogao videti deo aktivnosti koje sprovodi SAJ MUP-a Srbije, kao mogući odgovor za svaku vrstu ugrožavanja bezbednosti Srbije, pogotovo kada se radi o najtežim oblicima kriminala, o najtežim krivičnim delima i krivičnim delima vezanim za terorizam, navodeći da SAJ nije jedina jedinica koja se bavi tim poslovima. On je rekao da i u kriminalističkoj policiji postoje odeljenja koja se bave protiv terorizma i ekstremizma i u sadejstvu zajedno ceo MUP radi na tome da ne postoji ozbiljnija ugroženost građana Srbije.

- Ovde ste mogli da vidite najobučenije pripadnike naših specijalnih jedinica, našu najelitniju jedinicu koja je demonstrirala jedan deo svojih sposobnosti da u najkraće vreme uđe u dva vozila i reši takve situacije.     Ovo su modeli koje možemo da prikažemo i koje ljudi mogu da vide, ali mnogo više toga se dešava u preventivnom delovanju Policije i mnogo više ne možemo da prikažemo i mnogo više toga uradimo,  da o tome nikada nećemo moći da obavestimo javnost, jer je to deo posla koji je vezan za bezbednosne aspekte koji bi ugrozili bezbednost pripadnika Policije i upozorili počinioce o tome šta Policija radi da osujeti njihovo delovanje - rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online