Subota 01.07.2017.
17:17
www.dw.com

"Vučić ima autoritarnu i nasilnu strukturu ličnosti, svaka kritika mu je nepodnošljiva"

A. Čukić
Aleksandar Vučić

Stanovništvo je osiromašeno i zatupljeno

On je ocenio naivnom ideju da će osiromašenom, i kako je rekao, zatupljenom stanovništvu pući film pa će se dići da menja režim. 

Prema Pajtićevim rečima, aktuelni režim je u svojim rukama koncentrisao ne samo medije već i sve finansijske resurse i zabranio svakom poslovnom čoveku da pomisli da pomogne bilo kome u opoziciji. 

- Nemoguće je porediti 2000. godinu kada je ogromna logistika iz sveta pomogla medijima i nevladinim organizacijama da zajedno sa strankama podignu izlaznost. Danas imate režim koji se ne libi da kupi oko 300.000 do 400.000 glasova na svim izborima, i to iako nisu ugroženi. Oni neće imati problem da daju i 50 evra po glasu na sledećim izborima i ne vidim da dugoročno na ovaj način može da se ugrozi režim - kazao je Pajtić. 

Ponovio je zalaganje da opozicija treba da bojkotuje rad Skupštine Srbije i ocenio da učešćem u radu parlamenta opozicija zapravo postaje saučesnik režima, jer Srbija više nije demokratsko društvo. Pajtić je ocenio da je "nemoguće" porediti Borisa Tadića i Aleksandra Vučića, jer je Vučić autoritarac. 

Pogledajte samo kako je Tomislav Nikolić prošao...

- Radi se o autoritarnoj, nasilnoj strukturi ličnosti - što bi bio samo njegov problem da ne vodi državu. To je čovek kojem je svaka kritika nepodnošljiva i brutalno se obračunava sa svakim ko se usudi da pomisli da razmišlja svojom glavom. Uostalom, pogledajte kako je prošao Tomislav Nikolić na najavu da bi se možda kandidovao, a to je čovek koji mu je politički otac i doveo ga je na vlast - rekao je Pajtić. 

Ocenio je da je Vučić odabrao Anu Brnabić za premijerku Srbije jer je to odlična poruka prema svetu, koji "već gunđa". 

- Evropska unija i SAD sa priličnim negodovanjem gledaju na ono što se dešava u Srbiji kada su u pitanju ljudska prava, mediji, parlamentarizam, odnos prema zaštitniku građana... to vidimo po Njujork tajmsu i drugim mejnstrim medijima po kojima se čita raspoloženje političke javnosti u tim zemljama. Sa Anom Brnabić on amortizuje taj pritisak - prosto nije imao izbora - rekao je Pajtić.

2024 © - Vesti online