Za stipendiju, operaciju i lakšu svakodnevicu

A. Čukić
U dopisništvu "Vesti" pred kontrolni pregled: Nađa Marinković

Od ove sume, 300 dolara Rajka i njen prijatelj Ljubo uputili su Milici Đorđević iz Prizrena, stipendije za jul i avgust, koje ovoj devojčici na svaka dva meseca šalju od februara. Još 200 dolara su namenili 11-godišnjoj Nađi Marinković iz Čačka, rođenoj sa deformitetom grudnog koša za predstojeću operaciju i preostalih 200 dolara za porodicu Kaplanović iz sela Vilovi kod Nove Varoši, čija je mezimica nedavno tragično nastradala na benzinskoj pumpi.

Svima žele mnogo sreće i zdravlja povodom crkvenih praznika od Vidovdana, Ivanjdana, Petrovdana... Kako je želja naših plemenitih čitalaca poput zapovesti, to su ovi prilozi već stigli u ruke porodica male Milice i Nađe.

Uskoro kod Kaplanovića

I treći deo priloga na putu je porodici Kaplanović u selo Vilovi. Naravno, reporteri "Vesti" zabeležiće i ovo uručenje, a tom prilikom saznati i kako se ova porodica pogođena strašnom tragedijom bori sa teškom svakodnevicom.

- Hvala do neba dragoj Rajki i njenim dobrim prijateljima. Njihov dar za nas je poput dobrog znamenja, a to je da ćemo do sredine avgusta uspeti da prikupimo dovoljno novca za operaciju. Iskreno se nadam da ćemo u tome uspeti, jer za sada nemamo nikakvo drugo rešenje ni na vidiku. Još jednom se zahvaljujem svim dobrim dušama koje su nam već pritekle u pomoć. To nikada nećemo moći da zaboravimo - iskreno će Marina Marinković.

Darodavci

Pored Rajke Tarlać priloge su dali: Dragica Petrović, Ljiljana Travica, Mira i Dejan i anonimni sveštenik SPC Eparhije australijsko-novozelandske. I "Vesti" se zahvaljuju svim darodavcima.

Svoju zahvalnost sa Kosmeta u daleku Australiju uputila je i Milica Đorđević sa majkom Evicom, koja uživa u zasluženom raspustu.

- Želimo im da ih dragi Bog čuva i podari im dobro zdravlje i sreću. Svakako, malo je reći hvala ovim divnim ljudima iz Australije, s obzirom na to koliki značaj njihova pomoć ima za našu malu porodicu. Šta god rekla, zaista ne može da opiše ono što nam je na srcu - poručuje Evica Đorđević.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online