Petak 30.06.2017.
16:28
Vestionline, Tanjug

Građani napadaju radnike, ne daju da se prskaju komarci

pixabay.com
 

Kako kaže, išlo se dotle da su se građani fizički obračunavali, pa čak i uništavali automobile i uređaje za suzbijanje komaraca.

- Grad Beograd je uspeo da u zadnje tri godine kupi 20 specijalizovanih vozila sa specijalnim mašinama i rezultat svega toga je i ovakva situacija sa komarcima na terenu - rekla je Despot dodajući da je zbog incidenta reagovala i policija.

Prema njenim rečima, što se tiče brojnosti komaraca u Beogradu ona je u potpunosti pod kontrolom.

- Analize u zadnjih tri, četiri godine pokazuju da je brojnost komaraca ove godine na najnižem nivou. Razlog tome je nova koncepcija na koji način suzbijamo komarce, kao i praćenje brojnosti i kontrola komaraca svih 12 mesci u godini - obijasnila je Despot.

Kako je rekla, suzbijanje komaraca više se ne radi sezonski samo od aprila do polovine septembra ili oktobra, već svih 12 meseci.

- Pratimo prvu pojavu larvi po barama i kanalima u Beogradu i odmah reagujemo. To znači da kada suzbijemo larve manji broj komaraca izleti na otvoreno, a i manji broj komaraca će se ponovo reprodukovati - rekla je Despot.

Gradonačelnik je istakao da ne razume napade.

- U poslednje dve godine mnogo smo investirali u suzbijanje komaraca. Kupili smo veliki broj pik-apova koji zaprašuju komarce po gradu, uložili smo puno u supstance koje su najnovije i najmodernije i poslednje tri godine nemamo problem sa komarcima - rekao je Mali.

Zato, kako kaže, ne može da prihvati to da neko lupa automobile.

- Supstance koje se koriste nisu štetne ni za decu ni za ljude, a doprinose da nemamo toliko komaraca u gradu - rekao je Mali apelujući na građane da puste javno komunalna preduzeća da rade svoj posao kako bi se obezbedio bolji kvalitet života i funkcionisanje.

2024 © - Vesti online