Petak 30.06.2017.
14:43
Vestionline, Tanjug

Dačić: Da Beograd bude sedište Transportne zajednice

Tanjug
Ivica Dačić se zalaže za Transportnu zajednicu

Dačić je na konferenciji PSuJIE rekao da je to logičan korak, jer već više od 10 godina u Beogradu uspešno radi Transportna opservatorija za jugoištočnu Evropu, koja treba da preraste u buduću Transportnu zajednicu.

Podsetio da će uskoro, nakon što u Trstu bude potpisan Ugovor o transportnoj zajednici, krenuti korak dalje i u ovom segmentu. 

- Želeo bih ponovo da vas zamolim da nam pružite podršku da u Beogradu bude sedište Sekretarijata Transportne zajednice, što je logičan korak, jer već više od 10 godina u Beogradu uspešno radi Transportna opservatorija za jugoistočnu Evropu, koja treba da preraste u buduću Transportnu zajednicu - naveo je Dačić.

Potpredsednik srpske vlade je istakao i da Srbija u potpunosti podržava dalje intenziviranje regionalne saradnje kao suštinske baze za stabilnost regiona. 

Srbija će, poručio je, nastaviti svoje napore za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, a to se odnosi na sve političke i ekonomske probleme koji postoje i koje možemo rešavati isključivo putem otvorenog i kontinuiranog dijaloga.

- Mi se moramo okrenuti budućnosti, jer smo predugo jedni druge optuživali za prošlost, koja nikome nije dobro donela. Moramo nastaviti da radimo zajedno, uvažavajući jedni druge a pre svega, uvažavajući zajedničke interese, kojih nije malo - naveo je Dačić, koji je istovremeno čestitao Sloveniji preuzimanje predsedavajuće PSuJIE od Hrvatske.

2024 © - Vesti online