Petak 30.06.2017.
11:55
M. Topalović - Vesti

Nikoliću srpski derbi u Ligi Evrope

instagram.com
Dobro je krenulo: Marko Nikolić (Videoton)

Mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope doneli su dosta uzbuđenja, a na mnogim mečevima u centru pažnje bili su Srbi. Čak i fudbaleri koji su igrali u našim klubovima.

Najzanimljivije je bilo u duelu Videotona i Balzana sa Malte. Suočili su se naši treneri Marko Nikolić i Marko Mićović. Marko Šćepović je promašio penal za Mađare, a onda su on i Danko Lazović postigli golove za 2:0. U gostujućem timu Milan Savić je igrao 90 minuta, Lepović je ušao, a Ljubomirac izašao tokom susreta. Za Balzan je igrao i bivši adut Crvene zvezde Kadu koji je došao iz Šerifa, a odlično je branio Crnogorac Janjušević.

instagram.com
Iskupio se za promašen penal: Marko Šćepović

Slovan, trenera Ivana Vukomanovića, prvi je primio gol u Jerevanu od Pjunika, a onda je slavio sa 4:1. Jedan od nejlepših golova ovog kola postigao je Vukan Savićević udarcem u same raklje. Sekulić je bio kapiten, igrali su Rundić i Damnjanović, dok je roviti Čavrić meč odgledao sa klupe.

Josi Benajun (37) veteran izraelskog fudbala i jedna od prvih zvezda tradicionalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" bio je junak veliokog preokreta (1:3 pa 4:3) u duelu Beitara iz Jerusalima i Vašaša. Za goste je dva gola dao Ukrajinac Pavlov (eks Mladost Lučani), ali su domaći fudbaleri postigli tri gola u poslednjih šest minuta (?!) i pobedili. Jedan od strelaca bio je i Vered koji je izgrao za Zvezdu.

Miloš Cvetković debitovao je za Levski koji je sa 3:1 savladao Sutjesku (Kovačević i Vuković), a u eks YU derbiju Željezničar (Radinović, Stevanović, Nikolić), golom Lendrića, matirao je Zetu iz Golubovaca.

Leh je bio ubedljiv (4:0) protiv Pelistera (veteran Radenko Bojović) iz Bitolja na čijoj klupi je bivši trener BSK Borće Nađi Šensoj. Još jedan bivši, ali igrač Partizana, Viktor Trnevski slavio je sa Rabotničkim golom u 90. minutu protiv Tre Penea.

Pazarci Ahmed Mujdragić i Semir Hadžibulić blustali su u dresu Ki Klaskivika (0:0 AIK) sa Farskih Ostrva. Hadžibulić je poneo epitet igrača utakmice. Odlično je branio Čvorović (Botev) pošto je njegov klub pobedio Partizani u Albaniji sa 3:1. Sa 2:1 Dianmo Minsk (Uroš Nikolič, Lukić izašao, Leković ušao) pobedio je Runavik. 

instagram.com
Odlična predstava: Ki Klaksvik

Ordabasi (Simčević) je poklekao 0:2 u Širokom Brijegu, Brkić (Olimpija) juriće 0:1 iz finske Vase, a Pavlović (Sarajevo) 1:2 protiv moldavske Zarije. Golman Pavlović pamtiće ovu utakmicu zbog gola koji mu je sa centra dao Gomez uu 33. minutu.

Težak zadatak imaće Punoševac i Drašković (Dačija) posle 0:3 protiv Škendije. Boranijašević (Ventspils) ima šansu da eliminiše Valur i pored 0:0 na svom terenu.

Rajković (Makabi) nije primio gol (2:0 Tirana), a istim rezultatom Đurić i krneta (Zira) ispratili su Diferdanž. U duelu Bukorac (Mladost Podgorica)- Damir Memović (Gandžasar) uspešniji (1:0) je bio domaći igrač.

instagram.com
Stigao u Pavlodar: Miloš Stamenković

ZVEZDA NA IRTIŠ?!

instagram.com
DEFANZIVAC I STRALAC: Živković (Irtiš)

Pobednik meča Irtiš Pavlodar (Kazahstan) - Dunav Ruse (Bugarska 1:0 igrače sa Crvenom zvezdom koja bi trebala da eliminiše Florijanu. U dresu Irtiša odlično je igrao štoper Mario Masać (tek došao u klub), standardni levi bek Stefan Živković i Beko Fofana (Partizan i Čukarički). Došao je i Miloš Stamenković iz ukrajinskog Stala.

NAŠE GORE LIST

Norveški Ods je sa 3:0 savladao Balimenu, a već u prvom minutu gol je postigao Stefan Mladenović. Rođen je u Norveškoj, a igrao je za Pors Grenland. Goliz slobodnjaka bio je dovoljan da Skenderbegu porazi Santa Huliju za koju je igrao Nikola Žugić, koji ima i portugalski pasoš. U dresu Fole Eš igrao je "Englez" Aleksandar Cvetković.

2024 © - Vesti online