Četvrtak 29.06.2017.
12:35
rs.n1info.com

Crnobrnja: Režim u Srbiji može lako da vlada strahom, ali to ne može biti večito

Tanjug
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Izbor Brnabićeve je eksperiment

Crnobrnja je ocenio da je najava Ane Brnabić o digitalizaciji kao jednom od glavnih prioriteta nove vlade dobra jer otvara prespektivu za mlade ljude, što je izuzetno važno.

- Društvo se deli na one koji digitalizovani i one koji su ostali u analognom vremenu - rekao je Crnobrnja, koji je i publicista i profesor Fakulteta za medije i komunikacije.

On je podsetio i da je EU pre godinu i po dana u celom sistemu izmenila terminologiju iz "informacionog" u "digitalno" društvo.

Crnobrnja je rekao da je izbor mandatara eksperiment u koji se upustila sadašnja vlast i koji je provokativan, a može višeslojno da se čita. On je ocenio i da mandatarki Ani Brnabić neće biti lako da pomiri sva očekivanja.

- Naša politička kultura mora da menja - lako je vladati strahom, ali ne možete da vladate večito strahom. Svedoci smo ozbiljne koncentracije vlasti u jednom čoveku i to je opasnost za društvo, a kada se postavi za mandatara potpuno neočekivana osoba, to izaziva konfuziju - ističe reditelj.

Govoreći o medijima, Crnobrnja je rekao da su oni pod strahovito snažnim uticajem režima. "Taj ogroman pritisak režima sad već postaje jako opterećujuć za Srbiju", kazao je.

2024 © - Vesti online