Sreda 28.06.2017.
17:31
n1info.com, Vestionline

Palma: Nećemo glasati za damu Anu Brnabić

Tanjug
Dragan Marković Palma ne menja mišljenje o Ani Brnabić

Marković je tokom rasprave o izboru vlade u skupštini Srbije kazao da nikada ni jednu ružnu reč neće reći o njoj, ali da za funkciju premijera mora da postoji "jedna određena biografija".

- Ako sam nekoga uvredio, a nadam se da nisam, ja se izvinajvam, ali ovo je pitanje koje za nas nije moglo da se promeni - rekao je Marković i istakao da niko nije vršio pritisak na njega i poslanike da promene mišljenje, niti ga je predsednik Aleksandar Vučić ubeđivao da promeni stav.

On je pohvalio brojne ministre, a za Aleksandra Vulina rekao da mu funkcija ministra odbrane "pristaje".

- Ne možemo da glasamo za izbor dame Ane Brnabić za premijera, ali pošto se u paketu glasa za ministre izvinjavamo se ministrima. Protiv Ane nemamo ništa lično, ali mora da se poštuje stav - to je demokratija jedne partije i onog što se zove život za nas iz Jedinstvene Srbije - kazao je Marković i dodao da nije u pitanju diskriminacija.

Povodom održavanja gej parade u Beogradu, lider JS je rekao da nema ništa protiv "tih ljudi", ali da "sve što što rade treba da rade u svoja četiri zida".

- Nas petoro poslanika JS sastavila je porodica i program. Ovo ne radimo iz političkih razloga i poena - ovo je naš život, tako smo se rodili, naše ubeđenje je takvo. Ne ponižavamo druge i ne potcenujemo druge, poštujemo se i kao i do sada za sve što je dobro za Srbiju naša partija će glasati - rekao je Marković i dodao da nije u pitanju diskriminacija.

Marković je ranije rekao da neće glasati za Anu Bnabić jer smatra da na čelu vlade ne može da bude pripadnik LGBT zajednice.

2024 © - Vesti online