Sreda 28.06.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: D. N. Petrović

Neumorni u humanosti

D. N. Petrović
U mislima dobrih ljudi: Stefan Pendić

Izuzetka nema ni ovog puta, jer je nedavno posredstvom naše sidnejske Redakcije poslala dar od 600 dolara uputivši ga na tri adrese.

Kao po nepisanom pravilu 200 dolara namenila je narodnim kuhinjima DO "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, još toliko nesrećnom samohranom ocu Vukomiru Tomoviću iz Novog Pazara, kao i đaku pešaku, 13-godišnjem Stefanu Pendiću iz sela Đonlije na Goliji.

Sva tri priloga već su na putu onima kojima su namenjena, a naši reporteri će njihova uručenja, kao i uvek, zabeležiti slikom i rečju u jednom od narednih izdanja našeg lista. Isto tako, zabeležiće i uručenja priloga, koji su prethodnih dana, takođe, stizali za malog Stefana Pendića, jer su pored dobrotvorke iz Adelejda na njega mislili i plemeniti Milan iz Melburna, koji mu je poslao dar od 150 dolara, kao i "Teta Zoki" iz Sidneja, koja mu je namenila 100 dolara, a još toliko i baki Živki Popović (85) iz sela Tmava kod Kuršumlije.

Jedno je sigurno, a to je da će svi na koje su ovi dobri ljudi sa drugog kraja sveta mislili, biti silno obradovani, ne samo zbog novčane pomoći već što je neko ko je tako daleko mislio na njih u ovako teškim vremenima kada mnogi vape za tuđom pomoći, nemoćni da promene sudinu koja ih je snašla.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online