Sreda 28.06.2017.
08:45
Vestionline, Blic rs

Ovako izgleda ekspoze Ane Brnabić

Tanjug
Danas čita ekspoze

Mandatarka nove vlade Ana Brnabić danas će predstaviti svoj ekspoze u kojem će predočiti planove, a tri su ključna razvojna prioriteta kabineta koji će voditi - ekonomski razvoj, digitalizacija i obrazovanje, piše "Blic". 

Ujedno, pozvaće poslanike i građane da je prate u želji da na izazove vremena odgovori hrabro, odlučno i s jasnom vizijom.

Ekspoze ima oko 100 stranica, što znači da će mandatarki trebati više od tri sata da ih pročita, imajući u vidu da za jedan sat može da se pročita od 20 do 30 strana.

- Brnabićeva je u politiku ušla iz ljubavi prema Srbiji i u najboljoj želji da uradi nešto dobro za svoju zemlju i njene građane. Smatra da je čast služiti svojoj zemlji i veruje da na izazove vremena u kojem živimo moramo da odgovorimo hrabro, odlučno i s jasnom vizijom kuda idemo. U svom govoru pozvaće poslanike i sve građane i građanke Srbije da je prate na tom putu - otkriva izvor lista Blic.

Ciljevi nove vlade nadovezuju se na temelje koje je postavila prethodna, ključni razvojni prioriteti su ekonomski razvoj, digitalizacija i obrazovanje.

Vučić čitao ekspoze šest sati

Brnabićeva na mestu premijera nasleđuje Aleksandra Vučića. On je ekspoze od 260 strana i 10 tačaka čitao šest sati, što je rekord u odnosu na predstavljanje programa svih vlada od uvođenja višestranačja. To je, inače, bila skraćena verzija - prvobitna je imala 450 strana i trebalo bi 15 sati da se pročita. Pre toga, Vučić je 2014. program vlade izlagao tri sata.

2024 © - Vesti online