Utorak 27.06.2017.
14:22
Vestionline, Tanjug

Plate u Srbiji veće od 500 evra, evo i kad...

Tanjug
Vučić: Veće plate i penzije

Jedino je pitanje koliko će to biti, što će zavisiti od dogovora s MMF, kaže Vučić.

Upitan da komentariše napise u medijima prema kojima novoj vladi ostavlja nezavidnu situaciju, jer je obećao povećanje plata i penzija, a s MMF-om tokom aktuelnih razgovora u Beogradu to nije tema, Vučić je rekao da je to tema uvek u septembru, kad se vode poslednji godišnji pregovori s tom finansijskom institucijom.

Prosečna plata i dalje u plusu

A da li će MMF dozvoliti takve razgovore, rekao je: "Naravno da će da dozvole, jedino će opet biti svađe oko prostora, svađe i borbe".

Kako je primetio, i oni (MMF) već sada priznaju da ćemo imati bolji rezultat, što govori o velikom prostoru za bolji život građana, te zaključio: "Svakako će i plate i penzije biti veće i oni (MMF) to ne misle da negiraju, ali svakako će o tome da odluči vlada i niko drugi".

Kazao je da je već danas plata u Srbiji veća prosečno za 50 evra nego ranije, da iznosi oko 405 evra, a do kraja godine popeće se na 440 do 445 evra. Sledeće godine, kako je najavio, ići će i više od 500 evra.

- To su veliki rezultati. Ne mogu preko noći da idu preko 1.000 evra kako neki tvrde. Do tih velikih rezultata nismo došli lepom pričom već teškim radom i nepopularlnim merama. Onaj, koji je imao petlju da bude uz nas kada su nepopularne mere donošene i nepopulistički i nedemagoški potezi preduzimani, ima pravo da se hvali tim rezultatima - podvukao je Vučić.

2024 © - Vesti online