Ponedeljak 26.06.2017.
18:23
Vestionline

Đaci Srpske dopunske škole u Bremenu uz himnu završili godinu

Vesti
Đaci roditelji sa konzulom Avramovićem i protom Sašom

Posle molitve, đaci su govorili Očenaš, a svoj program su počeli himnom "Bože pravde" , a kao veliki hor pevali su svi prisutni predvođeni nežnim dečjim glasovima. Svaki đak je govorio stihove omiljene recitacije. Nata Fridrih (5) imala je svoj debi pesmom "Fifi". Pevana je pesma "Deca su ukras sveta", a zatim je izveden scenski prikaz "Šapice mi, zeko, daj". Leticija Fridrih (drugi razred) je nastupila igrajući moderni ples.

Oproštaj s konzulom

Svečanosti je prisustvovao Milorad Avramović, konzul Generalnog konzulata Srbije u Hamburgu, koji je često bio gost na svim značajnijim događajima u Bremenu, ali je ova poseta bila poslednja jer se približava datum kada mu ističe mandat.
Bila je to prilika da mu se bremenska dijaspora zahvali za uspešnu saradnju. U ime Srpskog kulturnog centra Bremen zahvalnicu je uručio predsednik Zoran Borenović, a u ime škole predstavnici đaka.
Konzul Avramović je zahvalio za sve lepe trenutke koje je u Bremenu proveo i naglasio:
- Vi ste dobra zajednica, lepo radite i tako treba da ostane.

Đačke knjižice, pune petica, podelila je profesorka Milica Stanković koja je pojedinačno pohvalila uspeh svakog đaka i zahvalila roditeljima na saradnji.

Prvi razred su završili Luka Spasojević i Borislav Marjanović, a osmogodišnje školovanje Jelena Anđelković, Jelena Nikolić i Adrijana Tatić. Male maturantkinje su uz uverenja o završenom osnovnom školovanju dobile na poklon knjige "Životopisi srpskih velikana".

Posebno su pohvaljeni Mirko i Luka Mavrak kao i Koviljka Mićić, a uručene su im i pohvalnice. Njih troje su prošle godine završili osmogodišnje školovanje, ali su tokom ove školske godine rado dolazili na nastavu i učestvovali u svim školskim aktivnostima i priredbama.

Roditelji su pripremili obilje slanih i slatkih specijaliteta i začinili uspešno završenu školsku godinu.

2024 © - Vesti online