Ponedeljak 26.06.2017.
08:08
Vestionline

Spektakl na Ušću: 20.000 posetilaca slušalo Filharmoniju (VIDEO)

Tanjug
Dirigent Gabrijel Felc sa muzičarima Beogradske filharmonije

Pred više od 20.000 ljubitelja muzike koncertni spektakl počeo je uvertirom za operu "Karmen" Žorža Bizea, a potom su se ređala dela koju su posetioci sami izabrali, glasajući za repertoar.

Beogradska filharmonija sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom izvela je izabrane numere, Danson br. 2 meksičkog kompozitora Artura Markesa, Valcer Dmitrija Šostakoviča kao i kompozicije Kamija Sen Sansa i Stevana Hristića...

Na najvećem, kako je ocenjeno, spektaklu klasične muzike u Srbiji čula su se i dela Riharda Vagnera, Petra Iliča Čajkovskog, ali i "Imperijalni marš" iz filma "Ratovi zvezda".

Koncertu je prisustvovalo 20.000 ljudi, koji su uživali slušajući Hadžaturijanovu "Igru sablji", Vagnerovu "Valkiru", Ravelov "Bolero", muziku iz baleta "Krcko Orašćić" i ostale kompozicije sa repertoara. Publika je burno pozdravila izlazak maestra Zubina Mehte na pozornicu u Bloku 13 na Novom Beogradu.

Tanjug
 

Cenjeni dirigent vodio je Beogradsku filharmoniju kroz završetak trijumfalne Betovenove "Pete simfonije". Usledio je bis u kojem je Beogradska filharmonija odsvirala "Marš na Drinu" Stanislava Biničkog.

Usledio je još jedan bis u kojem je publika imala priliku da se oseća kao da je na koncertu u Bečkoj filharmoniji, koja svake godine, svoj nastup 1. januara završava uz Štrausovu muziku.

2024 © - Vesti online