Nedelja 25.06.2017.
18:30
Vestionline, Sport klub

Filipović: Nadam se da nismo dosadili narodu; Prlainović: Cilj je uvek isti - zlatna medalja

EPA/TIBOR ILLYES
Filipović je ponovio da očekuje bolje uslove za vaterpolo reprezentaciju u budućnosti

Novi kapiten Srbije Filip Filipović, posle pobede, je izjavio da ovaj tim zna kako se osvajaju trofeji.

- Ovi momci na čelu sa Dejanom Savićem znaju kako se igraju finala, verovali smo do kraja da smo kvalitetniji i na kraju smo pokazali. Osvajanjem i ovoga dosadili smo vaterpolo svetu, ali se nadam da nismo dosadili i našem narodu, jer je ovo nešto najlepše što mi možemo njima da doprinesemo. Hvala i onima što nas podržavaju i onima što nas ne podržavaju - možda sada počnu - izjavio je Filipović.

Usledila je poruka za one koji su pomogli vaterpolistima da dođu do trofeja.

- Zahvalio bih se saigračima i stručnom štabu koji su omogućili da i ja podignem trofej, kao i ljudima koji su omogućili da dođemo u Rusiju, pre svega mislim na Ministarstvo omladine i sporta i Vaterpolo savez Srbije. Nadam se da ćemo imati bolje uslove u budućnosti - zaključio je levoruki igrač.

Andrija Prlainović je Italijane istakao kao jedne od najvećih rivala generacije.

- Ima ekipa od kojih ne volimo da gubimo, a sa Italijanima smo imali neka negativna iskustva. Zato sada gledamo da ih što duže održimo bez pobede protiv nas. Ova pobeda je bitna i za predstojeća takmičenja, znači nam na psihološkom planu - smatra Prlainović.

Na početku meča Italija je povela sa 4:0.

- Krenuli smo neuobičajeno za nas ali još jednom smo pokazali da možemo da se vratimo. Drago mi je zbog igrača koji su prvi put osetili ovakve turnire i utakmice, pošto smo u stvaranju nove ekipe za Tokijo koja treba da ostane u vrhu. Uvek je važno da pobeđuješ i osvajaš turnire. Koliko god se ljudi čudili odakle nam volja da pobeđujemo i osvajamo medalje, ali dokle god igramo za Srbiju imamo isti cilj - zlatnu medalju - rekao je on.

Sledi Svetsko prvenstvo, na kom Srbija takođe brani zlato, a biće odigrano u Mađarskoj od 16. do 27. jula. 

2024 © - Vesti online