Nedelja 25.06.2017.
16:33
Nezavisne.rs

Dodik: RS će biti država...

Tanjug
Da li ću to doživeti, ne znam, ali siguran sam da će to biti: Milorad Dodik

Osim toga, on je izrazio uverenje da će RS jednog dana biti država i sama za sebe odlučivati, bez drugih tutora.

Obraćajući se prisutnima na obeležavanju 25 godina od proboja koridora na Dugoj Njivi kod Modriče, Dodik je rekao da su to znali i oni iz Banjaluke, Bijeljine, Knina, koji su se 1992. godine susreli prilikom proboja koridora, a bili su spremni da se bore za slobodu, jer bez slobode i teritorije nema Srba. 

- Zato su oni bili spremni da ginu, i zato mi moramo da istrpimo neke stvari - rekao je Dodik. 

On je izrazio uverenje da će RS jednog dana biti država i da će sama za sebe odlučivati, bez drugih tutora. 

- Neki smatraju da je to samo loše iskazan stav, ali ja verujem u to. Da li ću to doživeti, ne znam, ali siguran sam da će to biti zbog ljubavi ovog naroda prema Srpskoj - smatra Dodik. 

Prema njegovim rečima, RS ne može biti ni pod čijim tutorstvom, pogotovo ne Sarajeva, prenose na sajtu "Nezavisne novine". 

Dodik tvrdi da oduvek postoje nasrtaji na RS i da nikada ne prestaju, ali da su "najteži oni koji dolaze od naših ljudi u zajedničkim institucijama". 

On smatra da je BiH prihvatljiva samo u onoj meri koliko mora, a da RS ne da i ne želi da joj neko nameće BiH. 

Dodik je ponovio da RS ne želi u NATO, jer ne želi da pravi granicu na Drini s obzirom na to da Srbija nije članica Alijanse, već da ide tamo gde je Srbija. 

On je napomenuo da Srpska ima veoma dobru saradnju sa Rusijom koja se ogleda u svim poljima, a ne samo onom, kako neki žele da kažu, kojom je sprečeno donošenje rezolucije o Srebrenici.

2024 © - Vesti online