Utorak 27.06.2017.
12:30
Vesti

Rakovi, čuvari uspomena

natupedia.com
 

Kada je Herkul bio nadomak pobede, Hidri je u pomoć priskočila boginja Hera, poslavši joj u pomoć velikog morskog raka s oklopom. Rak je ranio Herakla u nogu, ali to nije sprečilo ovog junaka da ga savlada i trijumfuje. U znak sećanja na ovaj događaj, Hera je raku podarila sazvežđe.

Rak je četvrti znak zodijaka. Poznavaoci astrologije kažu da su osobe rođene u ovom znaku poznate po tome što idu u svim smerovima, napred, nazad, levo, desno, ali ne odustaju od svog cilja. Pomalo deluju zbunjeno, a najlepše im je u zavičaju, odnosno domu. Njihov vladar je Mesec, planeta osećanja i nežnosti, pa nije čudo što su Rakovi emotivni, saosećajni i pažljivi ljudi. Ako ih neko povredi, povlače se u svoju ljušturu.

Spremni su sve da učine za ljubav, a svoje partnere često nerviraju promenama raspoloženja. Ako pronađu osobu svog života, postaju najbolji ljubavni partneri čija je svrha postojanja da udovolje voljenom biću. U Ribama će naći srodnu dušu, a i Škorpije su im idealni životni saputnici. U društvu Bika i Device se osećaju sigurno. Romansu mogu da ostvare i sa Jarčevima, koji im pružaju oslonac.

Važe za vredne i sposobne radnike, a pošto im je i te kako stalo do materijalne sigurnosti, često biraju profesiju koja će im doneti dobru zaradu. Deca koja imaju Raka za roditelja su rođena pod srećnom zvezdom. Ipak, dešava se da, uz svu posvećenost svojoj deci, ne mogu da odole da sinove i kćerke ne podsete koliko se žrtvuju za njih. Važe za neumorne kolekcionare i čuvare uspomena.

Psihosomatske tegobe

Rakovi su krhkog zdravlja, često boluju od psihosomatskih tegoba. Burno reaguju na vremenske uslove, pa su poznati kao meteoropate. Osetljive tačke su im želudac, jetra, bronhije i žuč. Na njihovo raspoloženje i entuzijazam i te kako deluje položaj Meseca.


 

2024 © - Vesti online