Nedelja 25.06.2017.
18:00
Đ. J. - Vesti - Foto: Đ. Janković

Pomagaćemo i dalje gde je najpotrebnije

Đ. Janković
Domaćini i prijatelji s Novog Zelanda

Poklon je predao pedijatar Šuman Mitić iz Beograda, koji živi u Novom Zelandu više od dve decenije. Prema njegovim rečima, Udruženje zdravstvenih radnika formirano je pre pet godina i redovno organizuje humanitarne akcije s željom da pomogne tamo gde je najpotrebnije.

- Sada je naša pomoć došla u Loznicu, a potrudićemo se da pomažemo i dalje - kazao je i primio zahvalnicu od dr Todorovića koji je rekao da je to mali znak pažnje.

Podsećanja radi, Udruženje zdravstvenih radnika sa Novog Zelanda prikupilo je 3.300 evra za kupovinu defibrilatora Internom odeljenju lozničke bolnice. Akciju je premijerom svoje monodrame "Mudrost življenja" prošlog meseca pokrenula Jasna Kovačević, kada je prodajom ulaznica sakupljeno skoro 110.000 dinara, a priključili su se i neki pojedinci.

Ova Lozničanka je sa suprugom dr Zoranom Kovačevićem, otorinolaringologom lozničke bolnice, dugo živela na Novom Zelandu, pa je podrška tamošnjih lekara i sunarodnika bila očekivana. Inače, cena novog defibrilatora je oko pola miliona dinara, tako da je sakupljeno dovoljno novca za ovaj novi aparat.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

2024 © - Vesti online