Nedelja 25.06.2017.
19:00
B. G. - Vesti

"Vesti" u Švajcarskoj: Vez neguje srpsku reč

Slava je ujedno bila i proslava trećeg rođendana kluba koji ima više od 60 igrača, raspoređenih u tri ansambla, a taj broj se uvećava zahvaljujući velikoj požrtvovanosti predsednika Gorana Uroševića. Najviše truda u pripremu večeri uložile su članice uprave Stana Rakić, potpredsednica, Jelena Urošević, sekretarka, Valentina Kodić, blagajnica, i Suzana Kostić, predavač.

Aktivnosti kluba podržavaju Srbi koji žive u okolini Lozane, ali i značajan broj Švajcaraca koji pomažu integraciji naših zemljaka. Brojni sponzori, donatori, predstavnici srpskih i švajcarskih udruženja uveličali su slavu svojim prisustvom, a društvo posebnu zahvalnost upućuje predstavnicima Crkvene opštine Lozana, na čelu sa ocem Bogoljubom Popovićem, predstavnicima srpsko-švajcarske muzičke škole iz Lozane - Nini Sofronski i Milutinu Pavloviću, profesorima Konzervatorijuma u Lozani.

Dragi gosti su bili i predstavnici SKUD-a Kruna iz Briga, predstavnici FK Slavija iz Lozane.

Svoje aktivnosti KUD Vez usmerava prema negovanju srpskog jezika, srpske pisane i usmene reči, u čemu nesebično pomaže Bojana Golubović, nastavnik Dopunske nastave na srpskom jeziku. Ona je jedan od idejnih tvoraca prošlogodišnje kulturno-umetničke manifestacije Sve boje jeseni, koja je bila veoma zapažena u romanskoj Švajcarskoj. Manifestacija ovog tipa biće realizovana i u novembru tekuće godine.

Podrška gradske vlasti

Posebno značajni gosti bili su predstavnici političke partije La Fourmir Rouge,
čiji je predsednik i predsednik opštine Renan. Oni su svojom podrškom doprineli da KUD Vez bude rado viđen na gotovo svim manifestacijama multikulturalnog karaktera.


 

2024 © - Vesti online