Petak 23.06.2017.
10:10
Vestionline

Filip Stojković za VESTIONLINE: Navikao sam u Zvezdi da pobeđujem

facebook.com/Samo Crvena zvezda
Stojković će biti zamena za Marka Petkovića na poziciji desnog beka

Kada je stigao među "lavove" popularniji klub iz Minhena je bio u Cvajti, ali nakon ove sezone usledilo je još jedan šok - selidba u Regionalnu ligu što znači i prelazak među amatere što je automatski dovelo do rastanka sa fudbalerima koji su imali profesionalni ugovor.

Crvena zvezda je iskoristila priliku i u tim je vratila svoje dete, a prednost mu je i to što je u Čukaričkom sarađivao sa Vladanom Milojevićem, novim trenerom crveno-belih.

- Znam šta me čeka u našoj ligi, igrao sam dve godine u Čukaričkom. Cvajta je teže i zahtevnije takmičenje od naše lige pre svega zbog toga što su klubovi podjednaki, a ovde se zna - Zvezda, Partizan, Čukarički, Vojvodina i Napredak ove godine. Nadam se da će biti zanimljivo, da će zdravlje da nas posluži, da se dobro uigramo i nadam se da će biti trofeja…

Već u četvrtak popularnog Fiću očekuje novi debi pred "delijama" u meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Florijane sa Malte.

- Navikao sam u Zvezdi da pobeđujem još od mlađih dana. Što se treme tiče nemam je. Imamo obavezu da na Markani pobedimo, samo pobeda dolazi u obzir. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže na premijeri. Sve sem naše pobede bilo bi veliko iznenađenje.

Šta se promenilo u međuvremenu, od odlaska iz Ljutice Bogdana?

- Mnogo sam iskusniji nego što sam bio kada sam prvi put ušao u prvi tim kod Pižona sa 16 godina. To je totalno drugačiji fudbal bio tada i sada posle osam godina ponovo u Zvezdi.

Na kraju malo o nostalgiji, odnosno izostanku iste u Nemačkoj.

- Prvih šest meseci nisam imao problem sa nostalgijom pošto nas je bilo čak osmorica sa ovih prostora zajedno sa trenerima.Posle smo ostali samo Olić i ja, on mi je mnogo puta pomogao. Dolazili su mi roditelji, devojka, drugari tako da nisam imao taj problem.

2024 © - Vesti online