Sreda 21.06.2017.
17:35
Vestionline

"Delfini" ubedljivi i protiv Italije

waterpoloserbia.org
Srbija i dalje gazi sve pred sobom na svakom takmičenju

Od samog starta tim Dejana Savića je diktirao ritam, došao do vođstva koje je potom progresivno podizao, da bi na kraju došao do ubedljive pobede protiv uvek nezgodnih “azura” od šest golova razlike.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je kapiten Filip Filipović koji je postigao četiri gola, a pratio ga je centar Duško Pijetlović sa tri. U listu strelaca upisali su se još Subotić, Ćuk, Mitrović, Ubović, Aleksić i Prlainović.

Uz pobedu protiv Kazahstana u 1. kolu naša selekcija sada ima četiri boda i gotovo je obezbedila je prvo mesto u grupi A (osim u slučaju ubedljivog poraza od SAD u 3. kolu) što će “delfinima” doneti četvrtfinalni duel sa najslabijom selekcijom iz grupe B, najverovatnije Japanom, u petak sa početkom od 17.40.

U 3. kolu grupne faze takmičenja Srbija će u četvrtak sa početkom od 16.20 sati igrati protiv selekcije SAD.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Milan Aleksić je po završetku meča istakao:

- Dobra naša utakmica, posebno sam zadovoljan igrom odlične  odbane. Napad je kasnije došao sam po sebi. Niko nije očekivao da u ovom trenutku priprema,kada naporno radimo možemo ovako da odigramo.

Loših stvari i nije bilo?

- Bilo je, to mi znamo ali mislim da smo sve Savićeve zadatke ispunili.

Varnice?

- Uobičajeno, smetala im je malo velika razlika ali se sve sportski završilo. Sada nas čekaju Amerikanci. Fizički će biti teško, imaju novi sastav ali očekujem i pobedu i napredak u igri

Radomir Drašović nije skrivao veliko zadovoljstvo:

- Prezadovoljan sam ovom igrom kojom smo uspeli da deklasiramo Italiju. Ponaljam da mi je drago što sam tu da, imam priliku da igram sa ovakvim šampionima. Puno mi je srce.

Na redu su Amerikanci?

- Izuzetno su spremni, nisu dosli da budu lak zalogaj iako nemaju dosta igrača. Videlo se to protiv Italije. Baš nas teška utakmica čeka.

Srbija - Italija 13:7 (2:1,3:2,4:3,4:1)

Dvorac vodenih sportova. Gledalaca 300. Sudije:Buč (Španija), Hodžers (Australija). Igrač više: Srbija 8 (5), Italija 12 (5). Dva igrača više: Srbija 2 (2).

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 3, Ubović 1, Aleksić 1, Drašović, Filipović 4, Prlainović 1, S.MItrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

ITALIJA: De Lungo, Di Fulvio, Gito, Filjoli 1, Mirarči, Veloto, Nora 1, Galo, Rencutom Bodegas 1, Aikardi 4, Bertlo, Volarević. Selektor Kampanja.

2024 © - Vesti online