Sreda 21.06.2017.
11:39
Vestionline, Tanjug

Hapšenja u Valjevu: I načelnik gradske uprave "pao" zbog mita

pixabay.com
 

Uhapšeni su, A. V. S.(1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva, A. Đ. (1983) i T. I. službenici u Gradskoj upravi, R. Đ. (1974) odgovorno lice SZTR ''Fiskal'' Valjevo, B. S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda,  M.P. (1971).

Uhapšeni su i odgovorno lice preduzeća ''JAPI COM'' Novi Sad i M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća ''PSC Vuković'' Šabac, i  A.P. (1982) odgovorno lice GP "VA gradnja 2007" Valjevo, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Osumnjičeni A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca od strane R. Đ. koji mu je davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke. 

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom  tužilaštvu u Valjevu, navodi MUP u saopštenju.

Blic je prethodno preneo da je sinoć uhapšen načelnik  Gradske uprave u centru grada i na očigled velikog broja prolaznika , a da je potom policija privela i službenike u Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunlane poslove kao i preduzetnike iz građevinskih i samostalnih zanatskih i trgovinskih radnji.

2024 © - Vesti online