Četvrtak 22.06.2017.
05:30
Vestionline, b92.net

Koliko je bezbedno da vozite u papučama?

pixabay.com
Da li vi vozite u papučama?

Leto je i želite da što više vremena provedete bez obuće koju morate da nosite tokom većeg dela godine, pa “japanke” ne izuvate ni kada sednete za volan? A da li ste svesni da zbog svog komoditeta možete sebe i druge učesnike u saobraćaju da dovedete u veoma opasnu situaciju? 

Dok upravljate automobilom važno je da vaša stopala imaju dobar kontakt sa papučicama nožnih komandi, jer od toga zavisi da li ćete reagovati pravovremeno kada je, na primer, potrebno iznenada stisnuti kočnicu ili skinuti nogu sa “gasa”. 

Papuče, “japanke” ili sandale, koje su labavo pričvršćene za stopalo, lako mogu da zapnu za neku od pedala i spreče vas da zakočite na vreme što može da dovede do nesreće. 

Ako ste imali negativno iskustvo ili incident dok ste vozili u “japankama”, podelite ga sa čitaocima ga u komentarima - možda ćete nekom na taj način spasiti život. 

(Procenjuje se da su papuče ili “japanke” odgovorne za oko 1,4 miliona saobraćajnih nesreća u svetu godišnje, a svakog leta stižu vesti o incidentima čiji je uzrok neadekvatna obuća za vožnju, poput ove koja se dogodila u Kaliforniji, kada je vozač sa svojim automobilom završio u bazenu)

2024 © - Vesti online