Utorak 06.07.2010.
16:52
Tanjug

Britanska kraljica nosi "reciklirane" haljine?!

U toj haljini se britanska kraljica prvi put pojavila na svečanoj večeri upriličenoj u njenu čast prošle jeseni na Trinidadu i Tobagu, kada je duga bela kreacija bila ukrašena detaljima u obliku ptica, nacionalnih simbola tih ostrva, piše britanska štampa.


Haljina je pre dve nedelje doživela transformaciju zahvaljujući maštovitosti kraljičinog ličnog stiliste Anđele Keli i njenog tima. Sa čipke od tila uklonjene su ptice ibis i kokriko i zamenjene Svarovski kristalima u obliku javorovog lista - u čast Kanade.


Kristalno lišće krasilo je desno rame i rukav haljine koju je kraljica nosila na večeri koju je u njenu čast u Torontu priredila kanadska vlada.


Elizabeta II je nekoliko puta na taj način "reciklirala" svoju odeću, a spektakularnu "javorovu" haljinu koju je nosila na banketu opisala je kao "veoma praktičnu".


Najnoviji kraljičin modni potez deo je tradicije još od krunisanja 1953. kada se pojavila u haljini ukrašenoj vezenim amblemima svih teritorija pod njenom krunom.


Elizabeta II ima, naime, običaj da u čast zemlje koju posećuje na odeći istakne neke od njenih simbola, boja ili motiva.

2024 © - Vesti online