Sreda 21.06.2017.
12:30
Astrosavet.rs, Vestionline

ABRAXAS: Talisman i zaštitnik

pixabay.com
Amajlija, zaštitnik sreće

Zato vam predstavljam izbor amuleta i talismana iz različitih kulturnih krugova i različitih epoha. Objasniću vam njihovo značenje i delovanje, onoliko koliko se danas o njima zna. Jer, neke stare talismane i amulete možemo danas izvanredno dobro opisati i objasniti, kao što je to slučaj sa egipatskim skarabejem, dok o nekim drugima znamo vrlo malo.

Svi amuleti koje imaju dugu tradiciju i najčešće ih danas možete kupiti u zlatarskim radnjama kao razne priveske za lančiće, narukvice ili u obliku minduša i broševa.

ABRAXAS: Široka primena

Kako deluje: Abraksas ima široku primenu u svim oblastima života. On pomaže u rešavanju svih mogućih problema i prevazilaženju teškoća koje potiču iz bilo koje poznate oblasti.
Njegova istorija: Abraksas je magična reč koja se povezuje sa početnim slovom hebrejskog imena Božijeg. U helenističkim magijskim tekstovima upotrebljavan je kao magijska formula. Magijska vrednost mu je izuzetna, jer sedam slova ove reči u svom zbiru daju broj dana u godini: 365 se sastoji od: A=1, B=2, R=100, A=1, X=60, A=1 i S=200. Sedam slova ove reči odnose se i na sedam planeta ili na sedam stepena razvitka u životu čoveka.
Abraxas, Svemogući, Pobednik vremena često je prikazivan figurom koja je imala petlovu glavu, čovekovo telo i noge u obliku dve zmije. Bog sa petlovom glavom istovremeno je stvorenje svetlosti i simbol spoznaje. U rukama on drzi bič i štit, što s jedne strane treba da simbolizuje njegovu moć, a sa druge strane otera zle duhove.

Izvor: Alfred Ernest Volis Badz - Amajlije i Talismani

Autor Teksta. Tarot Tumač Sanja Grubač © Astrosavet, Sva prava zadržana.

2024 © - Vesti online