Nedelja 18.06.2017.
22:16
D. Petrović - Vesti

Reklama važnija od honorara

N. Đurović
Neće ni bakšiš: Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović, koja važi za jednu od najtraženijih mlađih pevačica, pevaće 25. juna na svadbi glumice Jelisavete Orašanin i košarkaškog asa Miloša Teodosića. Kako je rekla, na svadbu ide sa dečkom Filipom Živojinovićem, pevaće besplatno, a neće uzeti čak ni bakšiš.

Nastupi na svadbama poznatih ličnosti su reklama koja ne može da se plati, tako da i kada izgleda da nastupaju za džabe, pevači zapravo imaju višestruku korist. To dobro zna i Miroslav Ilić, koji je više puta nastupao na svadbama poznatih, a između ostalog pevao je i na veselju Novaka Đokovića pre tri godine.

- Presrećan sam što sam pevao na Novakovoj svadbi, jer sam njegov veliki fan. Taman posla da sam naplatio, bila mi je čast da pevam na svadbi tako divnog mladića. On je ponos naše zemlje. Bio sam srećan jer sam mu mojim pesmama ulepšao taj divan dan - rekao je tada Miroslav.

N. Đurović
Pevao Noletu: Miroslav Ilić

On je mladencima i gostima pevao hitove "Božanstvena ženo", "Luckasta si", " Polomiću čaše od kristala"... Pa iako nije uzeo honorar za nastup, slavuj iz Mrčajevaca je od mladoženje dobio neprocenjiv poklon - reket kojim je Novak te godine osvojio Vimbldon.

Ceca Ražnatović retko peva na svadbama, jer to ne ide uz njen imidž velike zvezde. Naravno, kada prihvati ovu vrstu nastupa to papreno naplati. Ali, i ona ponekad zapeva džabe najčešće na svadbi nekog od prijatelja. 

N. Đurović
Besplatno za prijatelje: Ceca Ražnatović

Tako je pre dve godine otpevala nekoliko hitova kada je nikšićki biznismen Brano Mićunović udavao ćerku. Slično je bilo istog leta kad je bila gost na svadbi koju je pravio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kada je ženio sina Igora.

Koliko zarađuju pevači?

To što tu i tamo otpevaju nešto besplatno nikako ne utiče na budžet pevača. Već godinama se spekuliše koliko pevači naplaćuju svoje nastupe i nije tajna da za veče zarade cifre od kojih se običnim ljudima vrti u glavi. Kako pišu beogradski mediji, za najskuplje na estradi važe Lepa Brena, Zdravko Čolić i Ceca Ražnatović po nastupu zarade između 20.000 i 50.000 evra.

Severina Kojić i Željko Joksimović su nešto "jeftiniji" pa su njihovi honorari od 12.000 do 15.000 evra, dok Aca Lukas za veče zaradi i do 8.000 evra. Dženan Lončarević dobija 6.000 evra, a Aco Pejović i Seka Aleksić po 7.000. Toliki je honorar i Šabana Šaulića i Miroslava Ilića koji su decenijama traženi bez obzira na to da li imaju aktuelni hit.

Honorar Nataše Bekvalac je "prilično rastegljiv" i ona nastupa za 5.000, 6.000 ili 7.000 evra, sve zavisi od mesta i dogovora.

Seka Sablić u spotu

Svoj angažmane debelo naplaćuju i glumci, mada su njihovi honorari kudikamo niži od pevačkih. Ali, dogodi se povremeno da se neko od njih dobro opari. Tako je Seka Sablić zaradila 5.000 evra za pojavljivanje u spotu "Silikoni", koji izvode Severina Kojić i Sajsi MC. Doduše, Seka ovu informaciju nikada nije potvrdila, ali ni demantovala.
- Snimanje je bilo veoma zanimljivo i spot ima značaja, tako da sam rado pristala da učestvujem u ovom projektu - rekla je Seka Sablić prošle godine posle snimanja spota.

2024 © - Vesti online