Utorak 06.07.2010.
09:18
Vestionline

Letnji kućni tretmani

Ne zaboravite da stavite masku i na ruke. Koža uvek mora biti čista i razmašćena da bi maska dala dobre rezultate.

Maska sa krastavcem

Dve velike kašike izrendanog krastavca, kašiku pavlake i kašičicu brašna, pažljivo mešajte dok ne dobijete smesu koja se lako razmazuje. Lice, vrat, dekolte i ruke namažite sokom od krastavca. Potom prstima razmažite masku i preko nje stavite gazu natopljenu sokom od krastavca, pa sve prekrijte aluminijumskom folijom.

Maska od nane

Zateže bore i koži daje mladalački i baršunast izgled. Dve, tri kašike dobro isitnjene sveže nane prelijte sa pola šolje vrelog mleka i poklopite i sačekajte da se prohladi. Potom dodajte kašičicu meda, jedno žumance i ječmeno brašno i sve dobro izmešajte. Nanesite masku prstima na kožu lica, vrata i dekoltea, a onda i na ruke. Prekrijte je providnom kuhinjskom folijom i sačekajte oko pola sata.

Još poneki savet

- Sveže breskve ispasirajte i pomešajte sa malo meda i gustina. Masku nanesite na čistu kožu i držite pola sata. Potom je isperite mlakom vodom i namažite lice hidratantnom kremom. Ovom maskom možete da osvežite i ruke.

- Svež paradajz pripremite na isti način kao i breskve, a ova maska se preporučuje za aknoznu i masnu kožu.

- Peršun je prava blagodet za kožu sa crvenilom. Dobro opranu veću vezicu peršuna stavite u blender i pomešajte sa kašičicom meda i kašikom slatke pavlake. Masu nanesite na čistu kožu, može i preko gaze da ne kaplje. Posle pola sata operite mlakom vodom i nanesite kremu protiv crvenila.
 

2024 © - Vesti online