Subota 17.06.2017.
13:56
Vestionline, Tanjug

Stefanović: Niti sam rođen u fotelji, niti ću u njoj umreti

Tanjug
Nebojša Stefanović podržava odluke Aleksandra Vučića

- Predsednica Skupštine će zakazati sednicu, ja očekujem, naredne nedelje, ne znam tačno koji dan - rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Upitan da li očekuje da će ostati ministar Stefanović je rekao: "Ako me predlože, niti sam rođen u fotelji, niti ću u njoj umreti".

On je dodao da apsolutno podržava odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da za mandat za sastav nove Vlade Srbije poveri dosadašnjoj ministarki državne uprave i lokalne samouprave Ani Brnabić.

- Verujem da je ova odluka dobra za Srbiju, da je dobro odmerio i razmislio... Podržimo tu odluku, ja sam je upoznao, nije joj teško ništa, nije joj problem da dođe da radi i nedeljom. Zna koliko je važno da se završi ceo ekonomski proces i koliko su važni pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom. Ana razume da ova Vlada nastavlja sa onim što je počela pethodna - rekao je Stefanović.

Upitan da prokomentariše negodovanje dela vladajuće koalicije zbog takve Vučićeve odluke, on je rekao da "ne razume takvu vrstu lažne polarizacije".

- Ne sviđa mi se kad neki ljudi zaboravljaju iz Srpske napredne stranke - mi smo ovlastili Aleksandra Vučića da predloži Anu Brnabić. To je i naša odluka. Vidim da se nekima čini da to nije baš najpopularnije, izgubiće neki poen, ajde da javno šalju jedne poruke, tajno druge... Ne. To je naša odluka - rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online