Petak 16.06.2017.
20:00
Z. Mirković - Vesti

"Vesti" u Austriji: Za Mladost je i bronza zlato

Z. Mirković
Uspešan pohod: Folkloraši pre put u Portorož

- Raduje nas što smo bili deo tog folklornog spektakla. Za Evropsku smotru smo se spremali aktivno nekoliko meseci i u kvalifikacijama na Austrijskoj smotri obezbedili sebi kartu za Portorož - ističe Đurđija Milošević, predsednica društva.

Na Evropsku smotru otputovali su sa oko stotinak članova, što igrača što posmatrača.

- Naporan rad se isplatio i naše društvo osvojilo je bronzanu plaketu sa osvojena 92 boda od mogućih 100. Odigrali smo koreografiju "Golub g'ka na jabuka" autora Slobodanke - Seje Rac, uz pratnju našeg orkestra Dunja saund - objasnila je Miloševićeva.

Ona je zahvalila svim dobronamernim ljudima koji su pomogli u ostvarenju ciljeva društva vezanih za Smotru. Kazala je da je Mladost zadovoljna organizacijom, gostoprimstvom i prelepim ambijentom u Portorožu.

- Vratili smo se sa još jednim prelepim iskustvom. Svim učesnicima Evropske smotre čestitamo na plasmanu i želimo uspeh u daljem radu - poručila je ona.

Multikulti fešta 24. juna

Pred letnju pauzu, koja se približava, Mladost će organizovati Multikulti feštu, tradicionalnu manifestaciju, koja se održava 24. juna, za koju se užurbano sprema, a na kojoj će učestvovati desetak društava, među kojima i KUD Una iz Novog Grada. Biće upriličena i prezentacija kulinarskih specijaliteta, ali i bogata tombola sa glavnom nagradom - putovanje za četiri osobe u Salcburgerland.


 

2024 © - Vesti online