Četvrtak 15.06.2017.
18:25
R. Patković - Vesti

Ansambl Srbija u Dortmundu: Zaigrali, pa nošnje zamenili dresovima

R. Patković
Najzapaženiji: Nastup folkloraša

Više od 6.000 prisutnih, pretežno mladih, sledilo je poziv Centra za obrazovanje i uživalo u sportskim i kulturnim aktivnostima više od 40 udruženja. Dortmundski ansambl Srbija je od početka pre pet godina najzapaženija i najmasovnija grupa festivala.

Predstavili su kulturu i običaje zavičaja i imali najposećeniji štand. Dve generacije folkloraša Srbije oduševile su svojim nastupima, a potom su nošnje zamenili dresovima Borusije, čiji su fanovi. I dok su mladi Srbije igrali, majke i očevi su na štandu pravili poslastice i specijalitete. Peti festival suživota i tolerancije ostao je u lepom sećanju.

Dragan Ivašković, predsednik Srbije, nije krio zadovoljstvo uspešnim delovanjem svojih folkloraša na petom festivalu Borusije. On kaže da se pripremaju za novi internacionalni festival folklora koji se uskoro održava u Dortmundu.

Nevenov "duh" još prisutan

Vredno je napomenuti da je duh Nevena Subotića još prisutan među fanovim popularne Borusije. Neven je u drugom taboru, ali je njegov video-prilog bio na programu festivala. On je poželeo uspeh i zahvalio za podršku njegovoj fondaciji.

O Nevenovoj fondaciji moglo bi se nadugo i naširoko pisati, ali ukratko rečeno: Neven se zalaže da deca iz najsiromašnijih regiona u svetu imaju čistu pitku vodu i sanitarne objekte.

2024 © - Vesti online