Četvrtak 15.06.2017.
06:54
Vestionline

Rukometaši samo na ovaj način mogu da "izvise" za EP

EPA/ADAM WARZAWA
Petar Nenadić je mogao da reši sve dileme da je u poslednjem napadu duela sa Poljskom postigao gol

Ono što je izvesno je da bi remi u duelu sa Belorusijom u Minsku rešio sve dileme jer bi tada “orlovi” zauzeli u najgorem slučaju drugo mesto u grupi 2 i bez obzira na sve ostale rezultate išli bi na Evropsko prvenstvo.

Sa druge strane poraz u Minsku (nedelja, 16.00) mogao bi Srbiju da odvede na treće mesto, ali samo u slučaju da uz to Rumunija pre toga savlada Belorusiju (četvrtak, 19.00) i kao gost Poljsku (nedelja, 14.30).

Čak i tada naša selekcija ima najveću šansu da bude najbolja trećeplasirana selekcija sedam kvalifikacionih grupa, tačnije jedini ishod koji bi mogao da bude negativan po njih je remi u 6. kolu grupe 7 između Norveške i Litvanije (nedelja, 19.30) pošto obe selekcije imaju po šest bodova. Čak i tada Litvanije neće moći da nadmaši Srbiju ukoliko naš tim u Minsku bude poražen sa sedam ili manje golova razlike.

Na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj (12. - 28. januar 2018. godine) plasiraće se po dve prvoplasirane selekcije iz svih sedam kvalifikacionih grupa i najbolja trećeplasirana, plus domaća selekcija.

2024 © - Vesti online