Sreda 14.06.2017.
22:38 >> 22:50h
Vestionline

Drama u Nišu, Srbiji bod, EP još u magli

A. Čukić
Petar Nenadić nije uspeo u poslednjem napadu da donese pobedu Srbiji

Podmlađena Poljska, iako bez šansi za EP, pružila je žestok otpor četi Jovice Cvetkovića. Imali su gosti većim delom meča prednost. Pred poslednjih pet minuta, Poljska je imala dva gola viška, ali su naši rukometšai stisli u odbrani u finišu. Dobrivoje Marković je iz kontre izjednačio na 34:34, dva minuta pre kraja. Vladimir Cupara je odbranio šut u poslednjem minutu. Imali su "orlovi" napad za pobedu, ali iz dva pokušaja naš najbolji igrač Petar Nenadić nije uspeo da savlada gostujućeg čuvara mreže.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Petar Nenadić sa devet pogodaka. Dobrivoje Marković je postigao pet, dok se Zelenović četiri puta upisao mu listu strelaca. Kod Poljaka najefikasniji je Pržibilski sa pet, dok su po četiri dali Krajevski i Črapkovski.

I dalje je Srbija lider grupe, ali odluka pada u Minsku za vikend, kada gostujemo Belorusiji. Srbija će da se plasira na EP i ako u četvrtak Belorusi pobede Rumuniju u gostima. U suprotnom, mečevi poslednjeg kola daće odgovor na pitanje koje dve selekcije idu na šampionat Starog kontintenta. Ako Rumunija pobedi Belorusiju, onda Srbija mora da osvoji makar bod u Minsku. Podsetimo, u prvom meču u Nišu, Belorusi su pobedili "orlove".

Srbija je prva sa sedam bodova iz pet mečeva. Belorusija ima 5 bodova iz četiri susreta, Rumunija 4 iz takođe četiri susreta, dok Poljska sa dva boda iz pet utakmica nema nikakve šanse za EP u Hrvatskoj 2018. godine.

2024 © - Vesti online