Sreda 14.06.2017.
17:57 >> 20:26h
Vestionline

Furiozna Zvezda opet "pregazila" FMP: U petak crveno-bela "žurka" u Pioniru

A. Milosavljević - Vestionline
Nemanja Dangubić na liniji slobodnih bacanja

Crveno-beli nisu imali težak posao u drugom meču. Kao u prvom u "Pioniru", već na početku, ćeta Dejana Radonjića stekla je dvocifrenu prednost i rutinski slavila. Odlično su krenuli Dženkins i Mitrović, kasnije im se pridružili Simonović i Gudurić, koji su nemilosrdno punili koš "pantera". Kod domaćina, jedino svetla tačka bio je Amerikanac Ajzea Ostin, koji je dominirao pod reketom.

Pročitajte još:

aba-liga.com/KK Crvena zvezda mts

* Luka potpisao: Zvezda ostaje bez kapitena

Svi žele crveno-bele! Kako ih zadržati?

Košarkaši FMP-a kao da su se zadovoljili izbacivanjem Partizana u polufinalu. Bez najboljeg igrača Džona Boldena, koji je otišao "preko bare" da se spremi za letnju ligu, bili su neravnopravan rival vidno umornim, ali motivisanim crveno-belima, kojima se smeši i treća kruna, posle osvajanje Kupa Radivoja Koraća i ABA lige.

U pbedničkom timu, najraspoloženiji su bili Marko Gudurić sa 19 i Luka Mitrović sa 14 poena i sedam skokova. Dvocifreni su bili i Nemanja Dangubić sa 12 i Simonović i Dženkins sa po 10 poena. 

Kod "pantera" istakao se Ajzea Ostin sa 25 poena. Dobri su bili i Dejan Davidovac sa 13 poena i 8 skokova, dok je dabl-dabl učinak imao Filip Čović - 10 poena, 11 asistencija. 

I bez povređenog Stefana Jovića, kaznena ekspedicija sa Malog Kalemegdana pokazala je da ubedljivo najbolja ekipa u Srbiji. U petak je verovatno - kraj. Pobednički pehar i dalje će biti u vitrinama crveno-belih, a onda sledi vruće leto za srpskog i regionalnog šampiona. Prava jagma vlada za košarkašima Zvezde na evropskom tržištu, pa će uprava biti na teškom zadatku kako da i naredne sezone sklopi pobednički mozaik.

Ovaj meč pratili su i bivši igrači Zvezde Nemanja Nedović i Demarkus Nelson, a sa tribina se u nekoliko navrta čulo i “Dejo ostani” i “Đenka ostani”.

PROČITAJTE TOK MEČA!

40. minut - Rutinska pobeda Zvezde u Železniku - 91:76. Crveno-beli vode 2:0 i u petak se sprema slavljenička žurka u "Pioniru".

 

 

30. minut - Posle 30 minuta - 54:71.

 

 

25. minut - Crveno-beli lagano održavaju prednosti - 44:61.

20. minut - Posle dve četvrtine - 40:52. Sigurna igra čete Dejana Radonjića. Kod domaćina, najbolji centar Ostin sa 16. Kod crveno-belih, trojica dvocifrena - Mitrović 12, a Simonović i Gudurić po 11.

 

 

17. minut - Zvezda na +15 - 46:31.
13. minut - Zvezda u laganom ritmu nastavlja da drži dvocifrenu prednost - 24:37.

10. minut - Posle prve četvrtine, ubedljiva prednost Zvezde - 18:30. Trojkom Simonovića završena je prva četvrtina. Ajzea Ostin kod domaćina je postigao 12 poena, kod Zvezde Simonović 9.

 

 

9. minut - Zvezda dodaje gas - 24:12 vode crveno-beli.
7. minut - Zvezda drži prednost - 11:18.
3. minut - Silovit start Zvezde, već je 9:2 za četu Dejana Radonjića. Raspoloženi Dženkins i Mitrović na startu meča.

1. minut - Počela je utakmica u Železniku.

 

 

2024 © - Vesti online