Sreda 14.06.2017.
14:40
Vestionline

"Samo bi Đoković mogao da savlada Nadala"

Reuters
Teško da bi Novak to uspeo u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa, ali je jedan od dvojice koji su savladali Nadala u Parizu

- Nadal ulazi u istoriju kao najbolji igrač zemljanih terena svih vremena. Deset puta je osvojio  Rolan Garos, po deset puta Monte Carlo i Barselonu, sedam puta Rim, pet puta Madrid... To će bilo ko jako teško da nadmaši, to je ustvari nemoguće. Celi ovogodišnji Rolan Garos odigrao je na fantastičnom nivou, a finale sa Vavrinkom je posebna priča. Rafa je odigrao s inspiracijom, pun samopouzdanja. Takav će se igrač teško još jednom roditi. Nekima možda ide na živce to njegovo praznovjerje i ceo taj ritual dodirivanja prije poena, ali bez obzira na to Nadal je dokazao da je igrač kog je teško pobediti. Posebno u njegovoj kući u Rolan Garosu. To bi od današnjih igrača mogao samo Novak Đoković u najboljoj formi - kazao je Pilić za Večernji list.

Potom je obajsnio da nema ništa protiv Španca, ali da mu je drugi igrač draži.

- Nemam ništa protiv Nadala, divim mu se kao svi i drugi. On je inače kao sportista vrlo korektan, respektuje svakog suparnika. Sve je u redu, ali moj igrač je Đoković, od kog očekujem da se nakon kratke krize ponovno vrati na vrh.

2024 © - Vesti online