Sreda 14.06.2017.
11:20
N. S. Preradović - Vesti

Dodatak "Vesti": Saobraćajni propisi, putovanje autobusom i avionom, carina

Vesti


Pojačane kontrole unutar šengenskih granica mnogima su zagorčale put tokom vaskršnjih praznika. Savet svim građanima iz inostranstva koji nameravaju da putuju tokom leta je da su ponedeljak i utorak idealni dani za put, što će osetiti po bržem prelasku granice.

Dok putujete štedite novac i rezervoar punite u Austriji, jer je tamo cena najpovoljnija. Od početka juna na snazi su nova pravila Er Srbije, a to je da su putnici u obavezi da se samo čekiraju ili će za to platiti doplatu od čak 30 evra! Na aerodromu se čuvajte i divljih taksi prevoznika, a o svakoj vožnji informišite se na taksi pultu.

Saobraćajni propisi u otadžbini su slični kao u Evropi, tako da naši sunarodnici treba da se ponašaju kao i u bilo kojoj zemlji Evropske unije, dakle pažljivo i savesno. Putovanje ma koliko bilo željeno može da krene u neželjenom pravcu, zato treba da znate da je obrazac YU 6 zamenila evropska zdravstvena kartica koja rešava sve probleme. Ukratko u ovom dodatku Vesti naći ćete bezbroj zanimljivih tema iz oblasti prevoza i mnogo praktičnih saveta da što brže stignete na željeno odredište.

2024 © - Vesti online