Sreda 14.06.2017.
08:48
Vestionline

"Raspoređivanje PRO oko Rusije strateška greška NATO-a, odgovorićemo adekvatno"

Reuters
Oružani odgovor Rusije će biti jeftin, a efikasan: Vladimir Putin

- Za Rusiju postoje dve pretnje. Prva je razmeštanje protivraketa u blizini naših granica u istočnoj Evropi, a druga pretnja je da protivraketni bacači za nekoliko sati mogu da se pretvore u lansere za udarne rakete. U istočnoj Evropi, na vodi, na moru, biće postavljeni na brodovima koji će dežurati na Sredozemnom moru i severnim morima i staviće na Aljasku - rekao je Putin.

On je u velikom intervjuu reditelju Oliveru Stounu, koji se emituje u četiri dela na kanalu "Šoutajm", u drugom delu rekao da je Rusija sada okružena PRO.


- U stvari, to je još jedna gruba velika strateška greška naših partnera, jer će sve ove akcije Rusija dati adekvatan odgovor i to neće značiti ništa drugo do još jedan krug trke u naoružanju. Pri tome će naš odgovor biti mnogo jeftiniji. Ona (tehnologija) je možda negde grublja, ali će biti efikasna. I mi ćemo očuvati taj takozvani strateški balans. Balans je veoma važna stvar - rekao je Putin.

On je, takođe, istakao da širenje NATO-a i raspoređivanje sistema protivraketne odbrane u Evropi primorava Rusiju da na to reaguje.

2024 © - Vesti online