Ponedeljak 12.06.2017.
22:40
M. Topalović - Vesti

Zvezda punim plućima na Zlatiboru

crvenazvezdafk.com
Razgibavanje: Prvi trening Crvene zvezde na Zlatiboru

Nešto pre 18 časova svi igrači su izašli na teren sportskog centra "Čajetina" (popularna "Švajcarija") koji je u neposrednoj blizini Studentskog odmarališta "Ratko Mitrović" gde su smešteni.

Odmah na startu su ispunjeni svi uslovi za dobar rad - odlična travnata podloga i prijatnih 24 stepena na Zlatiboru. Fudbaleri su na terenu proveli tačno dva sata.

Trening je započet trčanjem oko terena, a zajedno sa igračima u grupi je bio i trener, Vladan Milojević. Zagrevanje se nastavilo uz loptu i u grupama po tri igrača. Šefove komande su bile jednostavne, tražio je preciznu kontrolu lopte ali i lagani ritam kako bi što bolje ušli u sam trening. 

Usledilo je ono glavno za danas. Rasporedili su se igrači u tri grupe na jednoj polovini terena, postavili se formacijski i započeli sa vežbom pas igre. Tražio se jedan dodir, a šef struke je jasno isticao da je to ono što će se tražiti u njegovoj igri. Kasnije je vežba nadograđena i vođenjem lopte pa je sve ličilo na pravu formaciju i izgled igre na utakmici. 

Da će ceo trening biti sa loptom pokazalo se i u nastavku kada je iznet pomoćni gol na 60 metara i kada je krenula igra 10 na 10. Nije bilo ograničenja u broju dodira, a Vladan Milojević je prekidao igru kad god bi osetio da nešto može bolje. Ovaj deo rada je ujedno trajao i najduže danas. 

Nakon treninga prve utiske je izneo i Dušan Anđelković. "Nakon par treninga u Beogradu danas smo ovde na Zlatiboru prvi put radili sa loptom kod novog šefa stručnog štaba. Jasno nam je iznosio njegove zahteve i ideje i na nama je da ih u narednih 12 dana što bolje prihvatimo. Pripreme će biti kratke, prva utakmica je jako brzo ali nije nam prvi put da imamo takvu situaciju", zaključio je Zvezdin levi bek.

2024 © - Vesti online