Ponedeljak 12.06.2017.
15:18
Vestionline

Počela je međunarodna vežba "Platinasti vuk 17"

mod.gov.rs
U vežbi učestvuje devet zemalja

Kako je navedeno, na vežbi koja će trajati od danas do 23. juna učestvovaće oko 450 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Vežbu je otvorio pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, ujedno oficir za planiranje vežbe.

- Kao domaćini, potrudićemo se da vam, kroz posetu značajnim istorijskim spomenicima i Spomen sobi Četvrte brigade Kopnene vojske, predstavimo Vojsku Srbije i Republiku Srbiju - rekao je pukovnik Stopa, poručivši da se ova vežba izvodi u multinacionalnom okruženju, što je odlična prilika za sticanje i razmenu novih iskustava pripadnika vojski partnerskih zemalja.

Vežbe će se izvoditi po temama "Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama - neubojito oružje" i taktička vežba "Operacija očuvanja mira", u okviru kojih će se pripadnici vojske zemalja učesnica uvežbavati u upotrebi nesmrtonosnog oružja prilikom procedura angažovanja u multinacionalnim operacijama.

Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot dočekali su u nedelju, na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, 80 pripadnika Nacionalne garde Ohaja, a tom prilikom Đorđević je istakao da je "Platinasti vuk 17", veoma bitna vojna vežba za Srbiju jer će doprineti jačanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

2024 © - Vesti online