Ponedeljak 12.06.2017.
11:09
Vestionline

Vučić: "Ratna koalicija" će nam stvoriti mnogo problema

Tanjug
Srbija želi dijalog sa Albancima

- Takozvana ratna ili veteranska koalicija stranaka, koja je dobila većinu na izborima na Kosovu i Metohiji, je ona grupacija koja je najotvorenije pretila Srbima, i to će nam stvoriti mnogo problema - rekao je Vučić novinarima, ali i ukazao da ta koalicija u Prištini sad ima naspram sebe jedinstven blok političkih predstavnika Srba, koji će štititi interese Srba i Srbije na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, ključno je da Albanci nisu kod Srba uspeli da ostvare ono što su želeli, i oni I neki spolja, a to je da imaju neku vrstu kontrole nad srpskim poslanicima u donošenju odluka na Kosovu.

Vučić je rekao da će ishod prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu predstavljati teškoće I mnoge probleme, ali, kaže, mi ćemo se boriti da sačuvamo stabilnost I nastavimo dijalog, te poručio da će, prilikom formiranja vlade, Priština pred sobom imati jedinstven srpski blok.

Vučić je podsetio da su ratnička, teroristička ili veteranska koalicija, kao I Samoopredeljenje, koji su dobili najviše glasova, uvek najotvorenije pretili Srbima.

- Ostaje da vidimo kakve koalicije žele da formiraju. Imaju prilično jedinstven blok Srba koji će štititi I čuvati svoje interese - poručio je on.

Predsednik Srbije je kazao da je želeo nešto drugačije rezultate, što se tiče volje albanskog naroda, ali da nije mogao u njihovo ime da bira.

- Rezultat će nam predstavljati teškoće I mnogo problema, borićemo se da stabilnost sačuvamo I nastavimo dijalog, jer time čuvamo stabilnost i mir - naglasio je Vučić.

Dobar rezultat Srpske liste

On je, u Gornjem MIlanovcu, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da čeka konačne rezultate I da je, kada je reč o Srpskoj listi postignut dobar rezultat, te treba da se vidi da li će imati osam ili svih deset mandata.

Izrazio je zahvalnost Srbima što su bili disciplinovani I glasali za svoje ineterese, žele nastavak dijaloga.

- Oni su pokazali da žele da imamo ozbiljan dijalog sa Albancima, ali I znaju da moramo da sačuvamo interese Srba I Srbije na Kosovu I Metohiji. Izašli su u većem broju nego što su to činili na izborima za predsednika Srbije jer su razumeli važnost ovih izbora - ocenio je Vučić.

- Dobiti 90 odsto glasova nije mala stvar - konstatovao je on I iskazao zahvalnost na iskazanom poverenju, kao I da je ponosan što je toliko glasova dobijeno, posebno imajući u vidu veliki I interes I značaj glasanja za naše građane.

2024 © - Vesti online