Ponedeljak 12.06.2017.
09:19
Vestionline

Drecun: Kosovo čeka dugoročna nestabilnost zbog pobede bivših članova OVK-a

M. Karović
Srbi na Kosovu pokazali jedinstvo: Milovan Drecun

 - Nemoguće je očekivati od stranaka koje su nosioci korupcije na Kosmetu, organizovanog kriminala, destabilizacije da donesu potrebnu stabilnost. To su stranke proizašle iz OVK, a čiji su lideri u beloj knjizi NATO-a označeni kao vođe organizovanih kriminalnih grupa - naglasio je Drecun gostujući na RTS.

On kaže da je preko Srpske liste, koja je osvojila 10 mandata, država Srbija obezbedila snažno prisustvo na KiM.

- Država Srbija će preko Srpske liste imati pun kapacitet. Srbi će jedinstvenim političkim nastupom biti ključna prepreka donošenju jednostranih odluka Albanaca na štetu srpskog naroda - naglasio je Drecun.

Kako kaže, postignuto je jedinstvo srpskih predstavnika i neće biti prostora da Albanci mešetare i traže pojedince koji bi glasali na štetu srpskog naroda.

Srbi su u većem broju izašli na izbore jer su, kako kaže, shvatili značaj izbora i značaj učešća u privremenim institucijama samouprave, "ali isključivo preko veze sa Vladom Srbije".

Drecun je dodao da će Albanci pokušati da izbegnu "kapacitet koji Srpska lista ima", ali da će verovatno i od međunarodne zajednice biti pritisak da prestavnici manjina budu u vlasti.

2024 © - Vesti online