Nedelja 11.06.2017.
17:09
www.slobodnaevropa.org

Američki vojnici stigli u Srbiju, u ponedeljak idu u Bujanovac

Ministarstvo odbrane Srbije
Američki vojnici na beogradskom aerodromu

Na vežbi je planirano da učestvuje oko 450 vojnika iz devet država a najveći kontingent stranih oružanih snaga koji je doputovao iz SAD u Srbiju dočekali su ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador SAD Kajl Skot.

Skot je istakao da će vežba biti odlična prilika za sve da uvide kako da zajedno reaguju i sarađuju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

- Ova vojna vežba je dobra za saradnju u regionu, a dolazak grupe pripadnika iz Nacionalne garde Ohaja još jedan je pokazatelj partnerstva, prijateljstva i vojne saradnje sa Vojskom Srbije - rekao je Skot.

Ministarstvo odbrane Srbije
Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević i ambasador SAD Kajl Skot

Đorđević je, na Aerodromu "Nikola Tesla", gde su stigli pripadnici Vojske SAD, istakao da je to veoma bitna vojna vežba za Srbiju jer će, kako je ocenio doprineti jačanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

"Naši vojnici će imati šta da nauče od pripadnika Oružanih snaga SAD koji imaju veliko iskustvo, a takođe ćemo i mi imati šta da podelimo sa njima", rekao je on, navodi se u saopštenju.

Dodao je i da vežba "Platinasti vuk 17" predstavlja nastavak saradnje koja će se svakako produbljivati i narednih godina. Uz vojnike iz Srbije i SAD na vežbi će učestvovati i pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Mađarske, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore.

2024 © - Vesti online