Nedelja 11.06.2017.
14:27
Vestionline

NATO podigao pogrešnu zastavu Crne Gore pa se izvinjavao

pixabay.com
 

- Ove nedelje je cela Alijansa slavila ulazak Crne Gore u NATO. Bila je ta nesretna greška sa zastavom, zbog čega žalimo. Ispravljamo grešku tako što menjamo zastavu, koja nije bila u potpunosti po specifikacijama - kazao je zamenik portparola NATO Pjer Kazalet, prenose Vjesti online.

Osim ispred sedišta NATO u Briselu, zastava Crne Gore podignuta je ispred komandi NATO u belgijskom gradu Monsu i Vrhovnog štaba komande za transformaciju u Norfolku u Sjedinjenim Americkim Državama.

Kako prenosi "Dan", na varijaciji crnogorskog grba (orlovo krilo) koji se nalazi na zastavi podignutoj na ceremoniji u NATO se nalazi 14 pera, dok se na zvaničnom grbu nalazi 13 pera.

Takodje, sam grb ima tamno žutu boju pojačanu crnom teksturom, tako da je teško govoriti o zlatnom orlu, kako je definisan Ustavom Crne Gore.

Zastava Crne Gore podignuta je 7. juna u Briselu ispred sedišta Alijanse. Niko od crnogorskih zvaničnika nije protestvovao zbog ovog propusta organizatora ceremonije.

Pogrešna zastava Crne Gore podignuta je pred očima najviših crnogorskih zvaničnika predsednika države Filipa Vujanovića, šefa diplomatije Srđana Darmanovića, vojnog ministra Predraga Boškovića, bivšeg premijera Mila Đukanovića i drugih.

2024 © - Vesti online