Subota 10.06.2017.
18:31
Vestionline

Užas kod Prijepolja: Mašina otkinula stopalo radniku

M. Todorović
Foto: Ilustracija

Posle toga je hitno prebačen na hirurško odeljenje prijepoljske bolnice, gde je operisan i nije životno ugrožen.

Na lice mesta izašli su nadležni organi i izvršili uviđaj. D.K.(34) je zaposlen u GP "Rad", a nesreća se dogodila nešto posle 15 časova na radnom mestu u krugu firme. Doktor Rajko Divac je rekao da je radnik zbrinut, odmah operisan i nije životno ugrožen. 

- Pacijent se nalazi u stabilnom stanju, hiruški je zbrinut, urađena je hemostaza i zaustavljeno dalje krvarenje - kazao je dr Divac. 

Jasminka Bošković, portparol Opštinskog javnog tužilaštva u Prijepolju, kazala je da su uviđaj obavili pripadnici PU Prijepolje u pratnji dežurnog tužioca Maide Iglice i inspektora za zaštitu na radu Olivera Mrdakovića. 

- Povreda se dogodila u Ivanju u krugu Građevinskog preduzeća "Rad" i tretira se kao povreda na radu. Neophodno je da se utvrde činjenice kako je došlo do povređivanja, da li su sprovedene sve neophodne mere za zaštitu na radu kao i da li je radnik bio prijavljen kod poslodavca - rekla je Boškovićeva. 

Ona je dodala da će odluka da li će protiv poslodavca i odgovornih lica biti pokrenut krivični postupak biti doneta nakon što izveštaji od strane insprektora i policije budu dostavljeni tužilaštvu.

2024 © - Vesti online