Petak 09.06.2017.
18:15
Vestionline, Tanjug

FOTO: Vučić razgovarao sa Putinom i Si Đinpingom u Astani

Vlada Srbije
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na otvaranju izlozbe "Astana EXPO - 2017"

Vučić se u razgovoru najduže zadržao sa Putinom, a razgovarao je i sa luksembruškim šefom vlade Gzavijeom Betelom, a potom i sa kraljem Španije Felipeom VI.          

"Ekspo 2017“ u Astani okupio je, osim njih, i druge svetske i regionalne lidere, kao što su generalni sekretar UN Antonio Gutereš, predsednik Češke Miloš Zeman, Belorusije Aleksandar Lukašenko, koji je na otvaranje došao sa sinom, predsednik Kirgistana Almazbek Atambajev, Jermenije Serž Sargsjan…

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov, Tadžikistana Emomali Rahmon, Mongolije Cahijagin Elberdordž, Uzbekistana Šavkat Mirzijojev, kao i premijer Pakistana Navaz Šarif, te visoki predstavnici Singapura i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Povodom otvaranja izložbe "Ekspo“ priređen je spektakularan multimedijalan performans kojim je ukazano koliko je energija važna za čovečanstvo. Uz moderni ples i igru svetlosnih i digitalnih efekata, posebno je pomenut Nikola Tesla kao naučnik koji je čovečanstvu dao na korišćenje električnu energiju. Ukazano je i na alternativne izvore obnovljive energije.

Srpski predsednik nastaviće sutra posetu Kazahstanu otvaranjem nacionalnog paviljona Srbije, a zatim i bilateralnim susretom sa predsednikom te zemlje Nazarbajevom.  

2024 © - Vesti online