Petak 09.06.2017.
16:28
Tanjug, Vestionline

Savić: Rezultat nije važan, Svetska liga priprema za SP

N. Đurović
Dejan Savić, selektor zlatnih "delfina"

- Od 1. juna zvanično počeli pripreme za Svetsko prvenstvo. Sve posle toga predstavlja pripremu za to takmičenje koje najvažnije u ovoj godini. Kao i prethodnih sezona Svetska liga je posvećena tranažnom procesu, rezultat nam nije bitan, ali ako se ukaže prilika svim silama ćemo se potruditi da osvojimo medalju. Ponavljam, u prvom planu je Svetsko prvenstvo, sve ostalo je pripremni period - rekao je Savić na okupljanju reprezentacije.

Srbiji će na putu ka odbrani titule Svetske lige, čiji turnir se od 20. do 25. juna održava u predgrađu Moskve, sparing partner biti Australija u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu.

- Lepo je što ćemo ove prijateljske utakmice igrati u različitim gradovima Srbije što je veoma važno, ne samo za popularizaciju vaterpola, već i mogućnosti da se pokažemo pred ljudima koji odavno nisu imali prilike da gledaju vaterpolo reprezentativce - rekao je Savić.

On je rekao da će se najkasnije do nedelje znati više o povredi Dušana Mandića, a da se Strahinja Rašović uspešno oporavlja. Srpski vaterpolisti su na poslednjih 11 završnih turnira Svetske lige zlato osvajali  čak devet puta, a poslednje četiri su neprikosnoveni vladari tog takmičenja.

2024 © - Vesti online