Petak 09.06.2017.
08:00
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 9. jun

PHOTO EPA / SRDJAN SUKI
Dve NBA zvezde Stojaković i Kirilenko u duelu reprezentacija Jugoslavije i Rusije

Predrag Stojaković

9. juna 1977. godine rođen je Predrag-Peđa Stojaković, naš nekadašnji proslavljeni košarkaš, jedan od najboljih igrača i - "trojkaša" koje smo imali. Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, potom je igrao za grčki PAOK, a 1998. je stigao u Sakrameno Kingse u kojima mu je saigrač bio Vlade Divac. Kasnije je igrao i u Indijani, Nju Orleansu, Torontu i Dalasu sa kojim je osvojio šampionski prsten. Tri puta je bio član „ol-star tima", dve godine uzastopno bio najbolji „trojkaš" NBA lige, a jedan je i od najboljih izvođača slobodnih bacanja u istoriji američke profesionalne lige. U dresu reprezentacije bio je prvak sveta 2002. u Indijanopolisu i šampion Evrope godinu ranije u Istanbulu, kad je proglašen i za MVP igrača turnira.

Mala Mo osvojila Pariz 

Na današnji dan 1991. godine publika na centralnom terenu „Suzan Lengler", na kome se održava Rolan Garos, ovacijama je ispratila Moniku Seleš. Mlada Jugoslovenka odbranila je titulu pošto je u velikom finalu savladala tada jednu od najboljih teniserki sveta, Špankinju Aranču Sančez-Vikario, sa 6:3, 6:4. Bila je to druga od tri Monikinih uzastopnih kruna na pariskom „grand slemu".

"Plavi" slavili u Oslu

9. juna 1975. godine put ka Prvenstvu Evrope '76. i organizaciji završnog turnira u Beogradu i Zagrebu našu fudbalsku reprezentaciju vodio je kroz Oslo. Na stadionu „Uleval" plavi su lako savladali Norvešku sa 3:1, golovima Buljana u 12, Bogićevića u 14. i Šurjaka u 27. minutu, a počasni pogodak za „vikinge" postigao je Tunnberg u 66. minutu.

2024 © - Vesti online