Četvrtak 08.06.2017.
16:55
Vestionline, cdm.me

Crnogorci besni: Oni pljačkaju naše turiste

pixabay.com
Taksisti uništavaju sezonu u Crnoj Gori

Kako je kazao Radulović u razgovoru za Dnevne novine, taksisti kvare imidž Crne Gore i ugrožavaju turističku privredu. 

- Sa tom njihovom pljačkom, svi postajemo lopovi. Nije stvar u novcu, već se čovek oseća povređenim. Zašto se tome ne stane na kraj, i ja se pitam. Mi smo tek nedavno počeli da pričamo o građevinama, dilerima soba, pica parčetu. Da smo počeli ranije, ovoga ne bi bilo - objašnjava Radulović. 

Prema njegovim rečima, nije dobro što se gradi u toku sezone, ali ako su to radovi koji se mogu završiti za dan ili dva, to ne može poremetiti turističku sezonu. 

- Ništa to neće uticati na sezonu. Više će uticati deset taksista koji će opljačkati deset turista na raznim relacijama i naplatiti im kilometar sedam evra, to više ugrožava sezonu nego gradilište. Gradilište je nešto što je neminovno, to će se završiti i onda se posle toga dugi niz godina ništa neće graditi i gosti će moći da odmaraju - kaže Radulović. 

Govoreći o projekcijama za ovogodišnju sezonu, Radulović je optimista. 

- Ona je već u ovom delu od 1. januara, pa zaključno sa 1. junom 25 odsto bolja nego prošle godine. Ja očekujem da ćemo ove godine biti bolji za 10 do 15 odsto u odnosu na prethodnu - istakao je Radulović i dodao da su cene uglavnom na istom nivou kao prošle godine. 

Takođe, kako tvrdi Radulović, ove godine se beleži porast broja turista sa svih područja. 

- Rusi su prošle godine činili 27 odsto od ukupnog broja turista koji su posetili Crnu Goru. Ove godine je evidentan rast sa svih područja, pa i Rusije. Dobili smo i nove destinacije, Mađarska, Poljska, skandinavske i baltičke zemlje. Kinezi će od jeseni značanije da krenu. To je jedan proces, ne ide preko noći - saopštio je Radulović.

2024 © - Vesti online