Četvrtak 08.06.2017.
13:19
Vestionline

Puštena u rad prva pametna solarna lampa u Srbiji

Tanjug/Opština Stari Grad
 

- Ono što je specifično kod ove lampe jeste da ona apsolutno nema nikakav trošak, sad zamislite ceo grad Beograd koji nema nikakav trošak po pitanju električne energije - rekao je Bastać.

On je rekao da ima mnogo primera kada građani prijavljuju kvar na uličnoj rasveti i da "sama popravka u proseku traje između tri i pet dana".

- Međutim u ovoj varijanti možete jednim klikom iz jedne kancelarije bez izlaska na teren da otklonite sam kvar - zaključio je Bastać.

Branko Živković iz kompanije "Lajtinus" dodao je da ono što je "revolucionarno kod ove rasvete jeste taj pametan softver koji nama omogućava apsolutnu kontrolu i monitoring ove lampe".

- Možemo da garantujemo svih 365 dana u godini da će ta lampa raditi i biti dostajna zamena za postojeću tradicionalnu rasvetu, pritom stvarati kompletnu uštedu od električne energije, znači 100 odsto smo van mreže i u sistemima održavanja koji su naknadni troškovi, o kojima niko ne vodi računa, ali to su isto troškovi koji ulaze na kraju u bilans - objasnio je Živković

2024 © - Vesti online