Četvrtak 08.06.2017.
10:03
Vestionline

Situacija nakon poplava: Stabilno, evakuisano 150 ljudi

facebook.com/Weather2Umbrella
Poplava zahvatila Vršac

Najteža je situacija u mestima Uljma, Izbište i Šušare. U ugroženim područjima su žandarmerija, vatrogasci, policija, crpi se voda iz kuća, javlja RTS. Evakuisani građani su smešteni u centrima u Vršcu, Plandištu i Beloj crkvi, a jutros je stabilna situacija na terenu i voda se polako povlači.

Vanredna situacija proglašena je i u pet mesnih zajednica u Ivanjici, a delimično je bio poplavljen i deo autoputa Beograd- Niš kod Umčara. 

Situacija je jutros u mestima Uljma i Šušare stabilna. "Posle bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj", rekao je sinoć zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Dončevski, koji je potvrdio i da je jedna ženska osoba stradala. 

Meštani kažu da je sve trajalo desetak minuta, da se voda sjurila sa svih strana i da im je došla do pojasa. U pomoć pri evakuaciji ugroženih pritekli su i meštani sa traktorima. Stanje se stabilizovalo u večernjim satima. Voda se povlači i ne očekuje se novi poplavni talas. 

2024 © - Vesti online