Četvrtak 08.06.2017.
08:10
Vestionline

Saša Janković: Vučiću, kupio si huligane našim novcem

Tanjug
Saša Janković

- Među tim batinašima su, ako je verovati novinarskim istraživanjima, i oni koje znamo s tribina fudbalskih stadiona. U maju prošle godine Vučić je izjavio da država trenutno nema dovoljno snage za borbu protiv huligana jer je, kako je tada rekao, za tako nešto potreban društveni konsenzus. A to je konsenzus koji bi najlakše postigao, jer bi malo bilo onih koji bi stali u odbranu huligana. Umesto da traži društveni konsenzus, sva je prilika da je problem rešio, i to tako što je huligane kupio našim novcem i od njih napravio armiju odanih batinaša. Odanih samo njemu - poručio je Janković povodom pisanja.

Podsetimo, lavinu o ulozi Vučića u Crvenoj zvezdi i o njegovoj vezi s navijačkim vođama pokrenuo je novinar Dejan Anđus, koji tvrdi da je novi predsednik Srbije i lider SNS praktično vlasnik Zvezde. Anđus je objasnio kako Vučić kontroliše Zvezdine navijače i kako im finansijski pomaže, odnosno omogućava da dobijaju poslove u javnim preduzećima.

Iako je Anđus naveo da su takve poslove sklapali EPS i Aerodrom "Nikola Tesla", iz ovih preduzeća poručuju da su sve njihove javne nabavke bile transparentne i po zakonu.

2024 © - Vesti online