Ponedeljak 05.07.2010.
16:24
Vestionline

Koncerti filharmonije na Brajevoj azbuci


Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac izjavio je da će nova sezona imati šest ciklusa, a u svakome od njih pet koncerata.


"Beogradska filharmonija, uz podršku Fondacije Beogradske filharmonije 'Zubin Mehta' obraća posebnu pažnju i na materijalne mogućnosti svojih slušalaca", rekao je Tasovac.


On je podsetio da se karte mogu kupiti do 15. jula po ceni od 1.000 dinara.

Tasovac je izjavio da je došao do podataka da od Beča do Beograda, ne postoji nijedna koncertna sala koja u potpunosti zadovoljava potrebe ljudi sa invaliditetom.

"Prilikom projektovanja nove dvorane Beogradske filharmonije, posebnu pažnju ćemo obratiti upravo na taj segment", istakao je on.

Predsednik Saveza slepih i slabovidih Srbije Milan Stošić izjavio je da je primer Beogradske filharmonije, primer dobre prakse i može poslužiti kao impuls sličnim organizacijama da se osobama sa invaliditetom ne poklanja pažnja time samo što će biti pomenuti, već konkretno kao što je to uradila filharmonija.


"Očekujemo da će i druge kulturne institucije, slediti ovakav primer, jer je to od velikog značaja za slepe i slabivide osobe", rekao je Stošić.

Profesor za slepe i slabovide učenike muzičke škole "Kosta Manojlović" iz Zemuna Gordana Videnović izjavila je da za ovakav projekat nije potrebno mnogo novca, već malo volje i zalaganja.

"Duge institucije bi trebalo da slepim i slabovidim osobama, svoje informacije učine dostupnim, jer to je pravi način da istinski poštuju različitosti, odnosno da se zalažu za ravnopravnost", istakla je ona i dodala da takav projekat predstavlja šansu za lakše orijentisanje.
 

2024 © - Vesti online